El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere. Per aquest motiu, tots noltros hem volgut deixar una empenta que simbolitzi el nostre rebuig cap a qualsevol mena de violència.

Així, durant les darreres setmanes s’han triat dos dibuixos i lemes entre les propostes fetes pels alumnes que després hem gravat a dos senyals de trànsit.

Ens hem reunit tots i totes per deixar penjades aquests senyals i donar visibilitat als valors que noltros volem transmetre amb la lectura del manifest que teniu a continuació:

 Avui, ens reunim tots noltros per deixar penjades aquestes dues senyals  que simbolitzen el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència. Entre  tots i totes les  hem dissenyat perquè quedi constància que tota la comunitat educativa del nostre col.legi esteim en contra del maltractament, tant físic com psicològic, cap a qualsevol ésser humà. Creiem que és el nostre deure treballar junts per aturar-ho   i contribuir a construir un món on tots siguem respectats i tractats amb igualtat.

 Voldríem imaginar-nos una societat  on tots siguem amics i amigues i ens ajudem mútuament, Sense importar si som nens o nenes.  Cadascun de nosaltres té talents i habilitats úniques, i hem de celebrar aquestes diferències en lloc de danyar-nos els uns als altres.

Creiem que per aconseguir la igualtat de gènere tots i totes hauríem d’actuar d’acord amb els següents principis:

Tractar-nos amb respecte.Tots mereixem ser tractats amb amabilitat i cortesia.

Afavorir la  La comunicació. Creiem que el diàleg  és clau per a resoldre problemes. L’ús de la violència verbal o  física  no és justificable en cap  cas.

Ser amables amb totes les persones que ens envolten. L’ empatia  i la tolerància són imprescindibles per a conviure en societat.

Recordem sempre que som més forts quan treballem junts. Diguem NO a la violència de gènere i SÍ a un món on tots som tractats amb afecte i respecte.

Departament de pastoral