Aquesta setmana a totes les etapes hem dedicat algun moment de la jornada a reflexionar al voltant de la celebració, el passat dia 8 de març, de la diada internacional de la dona.

A les aules d’infantil s’han treballat contes, hem parlat de les dones importants que tenim al costat, s’han elaborat murals i també cada dia hem pogut conèixer a una dona rellevant del camp de les humanitats, de les ciències… Així les nostres mestres ens han presentat a:  Marie Curie, Valentina Tereshkova i Charlotte Cooper. Tres dones pioneres en els camps de la ciència, i l’esport. 

A primària i secundària s’han dedicat tutories a partir d’un vídeo de la secció de les Nacions Unides per la dona que enguany ha dedicat la seva campanya a la sostenibilitat i a les dones que treballen per la lluita contra el canvi climàtic. Després de fer una reflexió al respecte d’aquests materials, hem aterrat el nostre treball recordant dones del nostre entorn que hagin estat rellevants per noltros.

D’aquesta manera s’han fet diferents dinàmiques on cada alumne/a ha pogut assenyalar el nom de dones de la seva família, del seu entorn o potser conegudes en diferents àmbits de la vida que els semblen bons referents.

Finalment, el grup de 4t d’ESO ha tingut l’oportunitat de fer un taller sobre literatura en femení. Ha estat una experiència molt interessant on ens hem apropat a figures com Herta Müller o Louise Glück.