INTRODUCCIÓ

Hola, nosaltres som els alumnes de 1r d’ESO i us volem explicar què hem treballat a projectes. Aquesta assignatura consta de dues classes setmanals, una hora de català i l’altra de socials.

El projecte en el qual hem participat es diu “Adopta un monument” i va sobre la Menorca Talaiòtica. Es fa perquè nosaltres coneguem les característiques principals de la prehistòria menorquina.

A socials primer vàrem estudiar el tema que va sobre la prehistòria de Menorca i, a partir d’aquí, férem diferents tasques. Primer vam respondre en grups cooperatius unes preguntes sobre la Prehistòria i sobre Sant Agustí a través d’informació que vam cercar a la sala d’ordinadors. Per continuar el projecte, va venir a fer-nos una xerrada una arqueòloga anomenada Elena Sintes i abans de la confecció final de l’article per a la Vikipèdia, vam anar d’excursió a Sant Agustí. Gràcies a aquest projecte vam poder aprendre molt sobre la prehistòria i com eren les construccions que feien, el que menjaven, com vivien, etc.

XERRADA A CLASSE DE L’ARQUEÒLOGA

El dijous dia 16 de novembre va venir una arqueòloga molt simpàtica anomenada Elena Sintes a fer-nos una xerrada sobre la prehistòria menorquina i Sant Agustí vell, ens va projectar un Power point , i ens va explicar moltíssimes coses, com que l’origen del nom de talaiot és “talaia” que significa torre, també ens va dir que naveta és “nau” perquè té forma de nau al revés, que Menorca es va oferir a patrimoni mundial, i que el talaiot de Sant Agustí té l’única biga de llenya de tot el món. Noltros també li vam demanar moltes preguntes.

RECERCA D’INFORMACIÓ SOBRE LA PREHISTÒRIA I SANT AGUSTÍ

Després de la xerrada, en grups cooperatius vam haver de cercar molta informació sobre la prehistòria i sobre el monument que ens havia tocat adoptar. Per tenir les idees clares, vam haver de respondre una sèrie de fitxes sobre aquests temes. Cada grup va enviar tota la informació per Sallenet i després la vam posar en comú per aprendre i corregir les errades que havíem fet.

SORTIDA A SANT AGUSTÍ

El dia 1 de desembre de 2017 vam visitar Sant Agustí. Hi vam anar amb els nostres professors Dani i Lina, i allà ens vam trobar n’Elena, l’arqueòloga, que ens va acabar d’explicar tota la història i detalls de Sant Agustí. Mentre ens explicava, vam poder recordar tot el que ens havia ensenyat a la xerrada a classe. Junts vam anar a llocs on ens va enumerar les seves característiques principals i on s’havien trobat objectes de la prehistòria com braçalets, collars, gerros, óssos, etc. Allà vam berenar i, més tard, també vam tenir temps de visitar sa cova d’es Coloms i sa cova Polida. Ens va agradar molt aquesta sortida i vam fer un munt de fotos.

EL NOSTRE ARTICLE A LA VIKIPÈDIA

Finalment, a la classe amb el professors, vam aprofitar el temps per fer un article sobre Sant Agustí. Per grups cooperatius, vàrem agafar alguns mini ordinadors i els professors ens van dir com l’havíem d’escriure. Tots participàrem i després vàrem agrupar i resumir tota la informació per penjar el nostre article a la Vikipèdia.

Ens va agradar molt fer aquesta activitat i saber que ara tot el món pot veure a la web el que vam escriure noltros sobre aquest jaciment arqueològic. Aquí teniu l’enllaç:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Poblat_de_Sant_Agust%C3%AD_Vell

Per acabar només dir que ha estat un projecte molt interessant amb el qual, a més de divertir-nos hem après moltíssim i de forma entretinguda. A part d’açò, ens ha ajudat a estimar més el nostre patrimoni, a respectar-lo i a sentir-nos orgullosos d’ell.