A la nostra escola treballem amb apadrinaments com un projecte més de la verticalitat del centre. Què vol dir apadrinar per a nosaltres i poder introduir-ho a la nostra rutina? Per nosaltres, apadrinar vol dir acompanyar els alumnes més petits en una activitat conjunta.

Heu de saber que nosaltres som els més petits de l’escola, tenim 3 i 4 anys, i els nostres padrins són els alumnes de 3r de primària. Inicialment necessitàvem conèixer-nos i per això durant el primer trimestre ens hi hem dedicat.

En primer lloc vam fer les parelles padrins-fillols i vam estar jugant junts a l’aula d’Infantil. Aquell mateix dia vam decidir que els fillets/es de 3r de primària podien venir a l’hora de pati per acompanyar els seus fillols fins el pati d’Infantil.

En segon lloc, vam fer un dibuix mirall, és a dir, dibuixar-nos tal i com ens veiem amb l’ajuda dels padrins.

En tercer lloc, vam treballar la família. Cadascun de nosaltres va preparar un arbre genealògic que fos manipulable i el vam presentar als padrins/fillols corresponents jugant i explicant qui són els membres de la nostra família.

I per acabar, compartirem el projecte dels metges de 3r de primària, amb la seva sala d’espera, els metges i les seves proves de reconeixement.

D’aquesta manera hem aconseguit un trimestre de transmissió de valors, de solidaritat, d’empatia, tendresa, estima, sentiments de pertinença i treball conjunt. Un bon vincle afectiu a partir del qual som capaços d’emocionar-nos només per compartir moments dins la nostra escola i aprendre coses junts d’una forma divertida i propera.

Ara que ja ens coneixem millor i amb una continuïtat, volem seguir treballant amb una obra de teatre. El nostre objectiu com ben bé vos hem dit abans, és fer d’aquesta activitat un procés compartit i ben acompanyats.