Cada any, al nostre poble, el Carnaval és un moment especial. És una de les tradicions d’Alaior més arrelades i des de l’escola el vivim intensament i participam en els actes que s’organitzen a nivell de poble.

Enguany, però, les circumstàncies que vivim ens han obligat a replantejar aquesta festivitat. Així que, respectant les mesures de seguretat i els protocols vigents, hem organitzat a les tres etapes tot un seguit d’activitats relacionades amb les disfresses.

A infantil, hem partit d’un manifest de Carnaval que ens ha convidat a desenvolupar la nostra creativitat. Hem fet a classe una corbata, decoracions pel cap o la cara i ens hem vestit combinant molts colors diferents.

A l’etapa de primària, hem portat sabates de diferents colors, combinat la roba de forma divertida o portat alguna decoració al cap o als cabells. A classe hem decorat unes màscares precioses que podeu veure a les fotografies. Aquesta activitat, partint d’un esborrany ha fet que pensem primer un disseny i després el duem a terme.

Finalment, els de secundària hem aprofitat el lema del curs “I Tu Què Tries?” per fer una dinàmica des de la tutoria que ha estat comuna a tots els cursos i que ens ha convidat a reflexionar sobre en què ens convertiríem si fos possible fer-ho. Alguns han escollit personatges històrics o científics, artistes, professions diverses, fins i tot, personatges de ficció. Cada alumne/a triava en què es voldria transformar i ho expressava al damunt d’unes màscares de teatre.

Els més creatius han deixat volar la seva imaginació i han creat alguna expressió artística del que simbolitzaria la seva transformació.

Més enllà de la tradició de Carnaval, cercam apropar-nos als valors que es poden relacionar amb aquesta festa. Així aprofitam per aprofundir en la creativitat, valor essencial del nostre caràcter propi i deixam volar la imaginació del nostre alumnat.

Amb seny i mesura, us desitjam a tots un bon pont de Carnaval. Ens tornam a veure el proper dimecres a l’escola.