Amb motiu de la cloenda del projecte Maó a Maó, l’alumnat del grup de sisè d’educació infantil ha convidat als seus padrins i padrines de 5è d’educació Primària, a visitar alguns dels llocs emblemàtics del poble d’Alaior que han estat investigant.

Aquesta sortida es troba inclosa en el primer projecte mitjançant el qual han hagut d’esbrinar la història i ús, de diferents llocs del poble. El fil conductor d’aquest ha estat ajudar a l’Ernest, un arquitecte que ha visitat el poble, a trobar el casc que va perdre en algun lloc durant la visita.

A partir d’aquesta recerca del casc extraviat, els alumnes, ajudats per les seves famílies, han conegut la història del poble mitjançant l’estudi de diversos llocs relacionats amb diferents àmbits que van des d’un ús funcional com el centre metge, fins a l’ús cultural com Loac o turístic com el convent de Sant Diego.

D’aquesta manera, durant la sortida han estat els mateixos alumnes d’infantil els qui han fet de guies turístics dels seus padrins i padrines, resultant una experiència molt enriquidora i del tot recomanable. Alguns dels llocs que han visitat són el Convent i el claustre de Sant Diego; l’Església de Santa Eulàlia; el molí d’en John i l’Ajuntament entre altres.