Un dels trets diferenciadors del nostre projecte educatiu és els projectes verticals. Mantenim una línia pedagògica des d’infantil fins a secundària, afavorim el contacte i la relació entre el nostre alumnat per intentar aconseguir crear una vertadera comunitat educativa.

Aquest curs els protocols de la Covid-19 ens han impedit fer apadrinaments físics, reunint grups de grans i petits amb algun objectiu d’aprenentatge o convivència. Però ens hem adaptat a la realitat i des del departament vertical de ciències i el de llengües hem impulsat alguna activitat relacionada. Una mena d’apadrinament a distància entre grans i petits.

En el primer cas, les matèries de Llengua  Castellana i Plàstica de 1r d’ESO  han treballat la creació de còmics de Nadal. La classe es va dividir en equips cooperatius  i cada grup n’ha creat un,  després de decidir l’argument i els dibuixos.

Quan els treballs han  quedat enllestits els hem regalat als nostres companys de 6è d’EI. La mestra ha llegit el títol i han observat els dibuixos.  De manera cooperativa han imaginat quin era l’argument per després comparar-ho amb el que havien escrit els companys de 1r d’ESO.

En el segon cas, els alumnes de biologia i geologia de 3r d’ESO han preparat uns models que representaven la ventilació pulmonar humana i els han enviat als alumnes de 4t de primària que havien estudiat l’aparell respiratori aquest mateix trimestre.

Així els grans han confeccionat díptics explicatius que acompanyaven a cada model dels pulmons i els de primària ho han rebut a la seva classe. Amb la tutora ho han pogut emprar per experimentar i aprofundir.

En ambdós casos ha sigut una experiència molt enriquidora per a tots i totes poder compartir aquesta feina de manera vertical. Seguirem amb aquestes iniciatives al llarg del segon trimestre.

Departament vertical.