Els alumnes de 6è de primària hem estat treballant al llarg de diverses setmanes en un projecte cooperatiu que va néixer de la matèria de ciències socials. La nostra professora ens va proposar que cada equip es transformés en un grup emprenedor. Havíem de pensar quin producte o projecte empresarial volíem crear i tenir previstos tots els aspectes relacionats amb aquesta iniciativa.

Tot va començar amb una pluja d’idees i, a partir d’aquesta, vam iniciar el treball. A més dels continguts de ciències socials vam treballar aspectes relacionats amb l’educació plàstica i les matemàtiques perquè vam realitzar un pressupost que considerava tot el necessari, fins i tot, si era el cas, la possibilitat de sol·licitar préstecs a entitats bancàries.

Una volta vam tenir els projectes acabats, vam preparar la presentació o anunci publicitari i el Sr Santiago Barro, gerent de l’empresa tecnològica BINARY que és una persona amb àmplia experiència en el sector empresarial i de l’emprenedoria, va tenir un encontre amb la classe i va escoltar les nostres propostes.

A partir dels suggeriments del Sr Santiago Barro, els equips hem fet una avaluació final i hem extret unes conclusions del nostres projectes. Sense dubtes ha estat una experiència enriquidora i molt competencial.

Els productes presentats van ser: LIFTSKIES, AQUALENTS, ABRIGFORD, GLASSESREC, FLEXYPHONE i MUSICALCUP. Aquesta activitat s’emmarca en l’Estructura Cooperativa d’Aprenentatge (ECA) que permet el treball cooperatiu i transversal i que és característic dels centres La Salle.