A les aules d’ Infantil comencem l’ escola escollint el nom de la classe i a partir d’ aquest nom treballem en un projecte. A 5 anys, som els Prínceps i princeses i vam decidir viatjar fins a l’ Edat Mitjana i conèixer moltes coses d’ aquella època. Ara que hem acabat hem fet un recull d’ allò que hem après i experimentat amb aquest viatge.

El dia a dia a l’aula estava ambientat en l’ Edat Mitjana: cercar informació, experimentar, participar de situacions referents al tema i passar-ho molt bé descobrint nous aprenentatges. Primer de tot; l’ ambientació de la classe, el nostre castell i els prínceps amb les seves corones, el castell que més ens va agradar i la construcció d’ un castell gegant amb la col·laboració des les mamàs; encara hi juguem molt i el cuidem perquè el volem tenir tot el curs. Podíem anar amb la corona tot el temps que volíem, vam parlar dels nombres romans, del feudalisme i de la figura dels cavallers amb els seus entrenaments i vestimenta especial. Ens vam convertir en cavallers, però primer de tot havíem de fer una cerimònia d’ investidura i comprometre’ns a moltes coses i a ser fidels al regne.

Com a bons cavallers, vam crear una petita espasa i un escut especial amb els dibuixos representatius dels nostres cognoms. També ens han acompanyat els jocs medievals i el mercat, amb la premissa de que el mercat és d’ elaboració pròpia, que no existien màquines, ni internet i que bàsicament les compres es feien per intercanvi de productes. I per acabar, aprendre vocabulari amb anglès, jocs online i una poesia il·lustrada de n’ Antonio Machado que “en la plaza tenia una torre y en la torre un balcón…”

Ara que ens sentim ben endinsats en el paper de príncep i princesa continuarem sent-ho i ens prepararem i pensarem amb quin nou projecte comencem el nou trimestre. Fins aquí els prínceps i princeses de La Salle d’ Alaior vos desitgen unes molt bones festes de Nadal.