A classe de Projectes Català/ Socials de 1r d’ESO, per grups cooperatius, havíem d’inventar-nos un conte que tingués alguna relació amb l’antic Egipte. Els primers dies, van començar a sortir idees sobre on i quan estaria ambientada la nostra història, els personatges, la trama principal dels relats i els enigmes que s’haurien de resoldre. Ens vam posar tots en marxa i, quan ho vam tenir clar, mentre alguns passaven a ordinador els contes, altres inventaven els jeroglífics, pintaven les titelles, pensaven decorats i/o vestuari per a la representació. Quan vam tenir els contes corregits, ens vam posar a assajar.

Els dies 15 i 16 de març varen ser les representacions. Dos grups van elegir titelles i altres dos varen optar per fer ells mateixos d’artistes. Hem de dir que abans de les actuacions estàvem un poc nerviosos, però quan vam començar a actuar se’ns van passar els nervis. Tot va sortir molt bé.

La feina de dibuixar les titelles, decorats pel teatret i tots els detalls d’attrezzo, des del paper higiènic per enrotllar la mòmia, petjades, cofre del tresor, lupa, jeroglífics…, va valer la pena ja que el resultat va ser molt divertit i entretingut per a tots.

Ens agrada molt fer projectes!

La classe de 1r d’ESO