Avui els alumnes d 1r d’ESO hem fet una sortida que teníem pendent del primer trimestre. En el seu moment o va ser possible per les mesures sanitàries, així què hem aprofitat, ara que la normativa ens ho permet, fer aquesta visita tan interessant. A més, així hem refrescat i recordat algunes coses que havíem estudiat el primer trimestre. Tot i que queda relativament lluny, hem constatat que encara recordem la majora de les coses que es van explicar sobre la prehistòria a classe!!!

En primer lloc hem anat al Museu de Menorca, on ens esperaven na Judith i en Borja. Allà a l’aula didàctica del Museu hem fet un taller que es deia “Interpretem la mort”, on s’ha recreat el jaciment arqueològic de la cova des Càrritx, una cova natural d’enterrament. Un lloc molt especial i espectacular ja que el seu accés va quedar segellat durant molts anys i açò ha permès que els arqueòlegs hi trobaren restes intactes d’ossos, aixovar funerari, ceràmiques, pintes, braçalets, botons, etc.

Aquesta cova, s’ha recreat a mida natural per a aquest taller, el que ens ha permès observar i analitzar els objectes que s’hi van trobar i interpretar i reconstruir el tipus de ritual que es va desenvolupar a l’interior de la cova.

Per acabar la visitat, hem fet una ullada a la part de la prehistòria del museu, on hem pogut observar algunes de les pecs prehistòriques més importants que s’hi exposen.

Després de recuperar forces amb el berenar i d’una curta caminada en hem dirigit a Cornia Nou, on ens hem trobat amb en Pele, que ha estat el nostre guia. El poblat, tal com ens ha dit, no té gaires estructures a la vista, però entre elles destaquen dos talaiots, un dels quals és un dels més grans d’illa, d’uns tretze metres d’alçària i amb una imponent escala al pis superior.

A aquests talaiots s’hi adossen altres construccions, les quals han estat objecte d’excavació per part d’arqueòlegs del Museu de Menorca i que han tret a la llum una gran quantitat d’eines destinades al processament d’aliments. Una troballa que ens parla d’una societat complexa, que fins i tot tenia un cert grau de jerarquització. 

A part dels talaiots, en el poblat també hi podem trobar una muralla, hipogeus que formen una petita necròpolis i dues grans cisternes interconnectades i excavades a la roca entre d’altres.

La veritat és que ha estat una magnífica jornada, on hem pogut aprendre i descobrir aspectes interessants i curiositats de la nostra prehistòria, i alhora divertir-nos. Fins un altre!

CatalàEnglishEspañol