Una de les iniciatives del departament vertical de ciències de La Salle Alaior és impulsar, al llarg d’aquest curs més experiències col·laboratives entre diferents cursos que fomentin la recerca, la curiositat i permetin desenvolupar la competència científica al nostre alumnat.

En aquest context i sempre en clau cooperativa, la professora de física i química va plantejar un repte al grup de 2n d’ ESO. Havien de preparar unes taules d’experiments de manipulacions al voltant de la matèria i els tres estats (sòlid, líquid i gas) i ho havien de fer pensant en que tindrien un públic molt especial, els alumnes de sisè d’educació infantil.

Així, els 30 alumnes de 2n, organitzats en els seus 6 equips trimestrals d’ ECA van començar a treballar. Van fer recerca, van proposar idees les van compartir i van arribar a acords. Finalment, van preparar el material i van assajar les seves exposicions.

I va arribar el gran dia, els alumnes de sisè d’infantil esperaven il·lusionats el seu encontre amb els majors. Les mestres van acompanyar, van assessorar i van gaudir de veure com l’alumnat aconseguia els seus objectius. Tots ho vam passar bé, els alumnes d’infantil van quedar meravellats per les experiències que van poder fer, els de 2n d’ ESO van estar satisfets de la feina ben feta i les mestres van comprovar un altre cop que les estructures cooperatives d’aprenentatge ens permeten aprendre coses i a més dialogar, compartir i consensuar aspectes sobre elles.

Seguirem treballant aquesta línia d’innovació amb l’objectiu de fomentar la recerca i la curiositat científica entre el nostre alumnat. Perquè Junts, tot és més fàcil.

cof

cof

cof

cof

cof

cof