El I Congrés d’Innovació Educativa de les Illes Balears que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Palma de Mallorca ha estat una gran oportunitat. Una oportunitat de compartir bones pràctiques, d’aportar el que nosaltres feim a l’escola i d’escoltar el que fan a altres centres de Balears. Una festa de l’educació que ha reunit a 1700 persones, en un ambient agradable i molt ben organitzat per compartir junts les nostres inquietuds i les darreres línies d’innovació que s’estan implantant a les aules.

A la nostra escola, La Salle Alaior, vam respondre a la convidada que va fer la Conselleria d’Educació a tots els centres escolars per participar en una macro exposició de pòsters sobre experiències innovadores. I tres dels nostres professors: en Joan Villalonga, n’Helena Goñi i na Sandra Espadas han pogut participar d’aquesta experiència.

A la conferència inaugural vam poder escoltar a Francesc Pedró, cap de polítiques educatives a la UNESCO, que va fer una xerrada al voltant de les línies innovadores que més ressò tenen actualment. La seva intervenció va ser motivadora i encoratjadora d’aquest temps de canvi que viu el món educatiu del nostre entorn actualment.

Durant les dues jornades de congrés tot un seguit de representants d’alguns centres de Balears han fet ponències sobre temes com: espais i ambients d’aprenentatge, impacte a l’alumnat dels processos de canvi, foment de la convivència i inclusivitat… Totes han aportat idees que ens donen altres visions, ens consoliden línies estratègiques de feina que tenim a La Salle Alaior o ens proposen nous reptes.

Ara toca continuar el nostre projecte, enriquit de bon segur per aquestes experiències, compartir amb els companys i companyes de claustre les reflexions i conclusions i seguir amb aquesta meravellosa tasca que tenim: contribuir a la formació integral del nostre alumnat, de la mà de les famílies i crear una vertadera comunitat educativa a La Salle Alaior.