La celebració, el passat dia 18 de novembre, de La Salle somia ciència a Alaior ens va fer molta il·lusió perquè hem pogut tornar-la a celebrar com teníem costum, mesclant grups classe de diferents edats en una jornada organitzada pel departament vertical de ciències amb l’objectiu de generar espais interactius on els alumnes comparteixen amb altres companys i companyes de l’escola allò que han investigat, experimentat i après.

Aprofitant l’arribada del Nou Context d’Aprenentatge a primer d’ESO, els alumnes d’aquest grup van muntar una fira científica a la biblioteca que van poder mostrar a companys d’altres cursos.

Per la seva banda, els cursos de primer, segon i quart van compartir amb els tres cursos d’infantil les recerques i aprenentatges realitzats als seus darrers projectes. La protecció dels ecosistemes, els hàbits saludables o la curiositat per l’arqueologia van ser les temàtiques exposades en aquests casos.

Els alumnes de cinquè i sisè van compartir amb els més majors descobriments i investigacions al voltant de dos temes ben diferents: la fermentació del pa i els microorganismes per una banda i els circuits elèctrics per l’altra.

L’alumnat de segon, tercer i quart d’ESO va poder compartir moments amb els grups més petits interessant-se per les seves tasques i recerques o mostrant-los, com en el cas dels alumnes de quart d’ESO el funcionament dels robots que utilitzen i programen a tecnologia.

El matí va acabar amb les primeres portes obertes del curs, en aquest cas tots els grups classe van preparar diferents tasques i exposicions, algunes relacionades amb la ciència i altres relacionades amb matèries diverses com anglès, tecnologia, apadrinaments lectors… I així vam crear un espai per compartir amb les famílies allò que està passant a l’escola.

Esperam poder repetir jornades com aquesta al llarg del curs en més ocasions.

Gràcies a totes les persones que ens van poder acompanyar! Explicar allò que aprenem als altres ens ajuda a millorar la nostra capacitat de comunicar-nos, ens fa guanyar seguretat en nosaltres mateixos i ens permet posar a prova el que sabem, si som capaços d’explicar-ho als altres vol dir que ho hem entès molt bé!