Des de ja fa alguns cursos, tenim el costum de dedicar un matí dels darrers dies abans de les vacances de Setmana Santa a les nostres Jornades Solidàries. Dimamitzades pel departament de pastoral del centre, consisteixen en tallers, xerrades o activitats diverses per sensibilitzar a l’alumnat sobre alguna temàtica concreta.

Enguany, el tema escollit va ser les vocacions i professions creatives. Us deixam algunes fotos i una breu explicació de cada taller.

Els d’infantil van rebre la visita d’ESPORT ART, un grup de cantants i  ballarins que fan animació infantil amb molt de ritme!

Els de 1r i 2n de primària van dedicar la jornada d’apropament a l’art a la pintura de la mà de n’Alejandro Martín. I van fer un murall a la paret del pati que ha quedat molt vistós.

Els alumnes de 3r van tenir la gran oportunitat de conèixer a dos germans músics extraordinaris, en Pau i na Carme Cardona. Ens van explicar la seva carrera des dels inicis, com van triar el seu instrument i tot l’esforç necessari per arribar a aconseguir els seus somnis.  Ens van tocar diferents cançons, sols icom a duet i també ens van explicar totes les parts dels seus intruments i ens van deixar tocar-los!”

Els de 4t de primària van rallar de fotografia i van compartir xerrada i preguntes amb en Tiago Reurer, fotògraf reconegut del nostre poble d’Alaior.

Els de 5è de primària van rebre la visita de Simón Orfila, el magnífic cantant d’òpera menorquí ens va explicar la seva experiència dedicat a l’òpera professionalment i també ens va deleitar amb algunes peces.

“Els alumnes de 6è hem tingut el plaer de poder d’escoltar la fantàstica veu de na Maria Camps que ha vingut acompanyada per na Ulyana, una bona amiga seva pianista.
Ens ha contat detalls de la seva vida com a cantant. Com a curiositat ens ha dit que va començar a cantar abans que xerrar, que la seva primera actuació va ser a l’Esglèsia de Santa Eulàlia i que si en Cine la la Salle petita no anava bé ella es posava a cantar dalt de l’escenari! Ens ha sorprès molt que ens digues que ha cantat amb moltes llengües diferents; norueg, francès, italià, alemany, anglès,… Na Maria ens ha explicat també que no viu de la música sinó que disfruta d’ella aprofitant les sortides que Menorca li ha anat oferint al llarg de la seva vida perquè mai ha volgut deixar els seus arrels. Per concloure l’activitat hem escoltat dues peces seves, una en castellà i l’altre en italià que ens han posat la pell de gallina. Ha estat un gustà escoltar la seva història i gaudir del moment que s’ha posat a cantar”.

Els de 1r d’ESO van rebre la visita de Blai Sintes, un jove lutier alaiorenc que va ser capaç de transmetre la passió per la música i la dedicació amb que crea cadascun dels seus instruments. Fins i tot, alguns alumnes van poder tocar el violí.

Els de 2n d’ ESO van rallar de poesia i gravats amb la companyia entranyable de  Ponç Pons i Pere Pons. Ambdós van trasmetre el seu entusiasme i en Pere Pons va compartir la seva experiència i alguns dels seus treballs amb els alumnes per permetre que s’atraquin a la pintura, la seva passió.

Els de 3r d’ESO van fer un taller de teatre amb els actors Jordi Odrí i Matilde Muñiz. Va ser una xerrada entretinguda, molt dinàmica i tant en Jordi com na Matilde van donar uns missatges molt interessants i útils als alumnes. Ens van rallar de la importància de la formació, d’estudiar per preparar-nos per allò que ens agradi, … van insistir molt en aquests aspectes i en la cooperativitat. A la segona part del taller, vam tenir l’oportunitat de veure’ls interpretar alguns fragments de teatre.

Els de 4t d’ESO van rebre una xerrada de sortides professionals impartit per part d’alguns professionals de la Universitat de les Illes Balears.