Aquest any seguint el fil del projecte Abriga ens han vingut a visitar mares i àvies dels nostres alumnes per tal de mostrar-nos la meravellosa labor que fan emprant el ganxet i llana. S’ha realitzat una activitat / taller dins l’aula per tots els cursos per tal de poder gaudir d’unes jornades solidàries i fer-nos conscients del fet que amb un petit gest podem fer grans coses.

Les famílies que ens han acompanyat a aquests tallers han compartit amb nosaltres una estona del seu temps, i ens han mostrat  com poder confeccionar un petit retall teixit amb llana i ganxet.  Cada alumne ha après a teixir amb el ganxet els punts bàsics i amb l’ajuda i consells de la persona convidada dins l’aula, han acabant aprenent a fer un petit retall quadrat el qual formarà part d’una manta. Les mantes que confeccionarem s’enviaran a l’ONG per tal de que puguin disposar d’elles i repartir-les segons les seves necessitats.

El projecte abriga va començar en el primer trimestre i ha consistit en recollir llana i peces de roba confeccionades amb llana. En aquest segon moment del projecte, aprofitam les donacions de llana per fer mantes amb aquests retalls i organitzar un taller solidari gaudint d’una pràctica mostrada de generació a generació.

Els més petits de l’escola, han dedicat una estona del matí a explicar el projecte abriga dins classe, i juntament amb el vídeo que ha preparat la nostra companya Natàlia, han pogut descobrir d’on aconseguim la llana, la seva essència, el seu tractament, el seu ofici… És interessant poder conèixer quins usos li podem donar a aquest material!

Podem resumir aquesta experiència com un gran aprenentatge i aventura!

Gràcies a tots, especialment a les famílies que han pogut venir a passar una estona amb nosaltres!

Departament de pastoral