El dimecres dia 29 de gener els alumnes de primer vam visitar l’exposició sobre les troballes que s’han fet a la cova sepulcral de Biniedrís, en el marc de les feines d’excavació que es fan des de 2014.

Allà, n’Ester, una de les arqueòlogues que ha treballat a la cova, ens va explicar de forma molt clara i entenedora tot el que han descobert fins el moment en relació al ritual de la mort dels prehistòrics menorquins.

Durant la visita hem pogut veure fotografies i reproduccions d’objectes de les excavacions d’aquesta cova talaiòtica. Elements tan destacats com els ja famosos cabells tenyits de color ocre, tota una sèrie d’utensilis per aquest ritual com ara pintes, envasos o eines per fer les mescles de color, així com també elements com botons, penjolls, braçoletes o punxons, formen part del que podem veure exposat a Sant Diego. També volem destacar que a l’interior de la cova s’hi ha trobat una gran quantitat de restes òssies humanes. Analitzant aquestes restes, podem saber quants anys vivien, quines malalties eren les més comunes, què menjaven…

Aquesta cova singular, que ha quedat immutable durant milers d’anys després de l’abandonament com a necròpolis de la població ancestral menorquina, ha permès als arqueòlegs poder gaudir d’un registre arqueològic únic. I noltros, a través de l’exposició, hem pogut aprendre i descobrir aspectes interessants i curiositats de la nostra prehistòria, i alhora divertir-nos. Fins un altre!