El mes de maig és sempre època de celebracions al nostre col·legi de La Salle Alaior, el dedicam a l’Homenatge a la Vellesa, l’exposició de flors, el sopar de finalistes, la festa escolar en honor del Fundador, celebram els “jocs d’Antany” i vivim amb il·lusió totes les nostres tradicions.

Aquest curs, les circumstàncies fan que no poguem celebrar aquests esdeveniments com és habitual però creiem que era important recordar una efemèride especial. El 17 de maig de 1980, fa ara 40 anys, la comunitat educativa d’Alaior va inaugurar, gràcies a l’esforç dels que formaven el Patronat i l’Associació de Pares i Mares l’edifici que avui empram.

L’escola ha tingut, en els més de 110 anys d’història a Alaior, vàries localitzacions. Concretament, just abans érem a l’edifici de “La Salle Petita”, on actualment es troba la comissaria de policia local d’Alaior.

Fa ara quatre dècades, l’associació de pares i mares va donar mostra de la seva il·lusió i entrega quan van aconseguir l’aval econòmic suficient per començar la construcció del nou edifici. Això es va fer amb l’ajuda de tothom, com una aposta clara de futur, de creure en el nostre projecte educatiu i la seva continuïtat.

Formant una vertadera comunitat educativa, famílies, germans i professorat van fer feina junts per poder inaugurar un nou edifici que possibilités l’adaptació del centre als nous temps, guanyant espai i versatilitat.

Seguint l’estela d’aquestes juntes tan valentes i il·lusionades, l’edifici ha patit en aquests 40 anys dues ampliacions importants més. Cap a l’any 1995 es va construir el polivalent i els vestuaris i a l’any 2003 es va emprendre l’ampliació de la nova part de secundària.

Volem agrair des d’aquest espai l’esforç i dedicació de totes aquelles persones que han contribuït al llarg d’aquest temps a consolidar un projecte educatiu de present i amb futur per Alaior, el projecte de La Salle Alaior.

Només amb el treball en equip i el compromís es poden aconseguir grans fites, per això, actualment el nostre projecte educatiu té per lema: “Junts tot és més fàcil”. Sense dubtes, sense els germans de La Salle, sense els pares i mares, sense els alumnes, sense el professorat i sense tots els col·laboradors que hem tingut, això no seria una realitat.

Felicitats! Per molts anys!