Com cada curs, durant aquesta setmana les reflexions del matí i l’ambientació de l’escola han tractat sobre la lectura. La situació actual ens ha fet plantejar de manera diferent les activitats que cada any organitzàvem i, per aquest motiu n’hem introduït una d’especial amb l’objectiu de fer partícips a tot l’alumnat del centre. Ens hem atrevit a posar en marxa el primer concurs de dibuix i narració curta de l’escola.

D’aquesta manera, els cursos d´Infantil i 1r i 2n de Primària han participat fent un dibuix relacionat amb el món de la literatura, mentre que els cursos de 3r a 6è de Primària han escrit un relat curt sobre la mateixa temàtica. Han estat els alumnes de secundària qui, durant aquests darrers dies, han fet de jurant i han hagut d’elegir els millors dibuixos i relats de cada curs. Finalment, l’entrega de premis ha tingut lloc avui 23 d’abril, dia de Sant Jordi, comunicant els guanyadors/es de manera virtual i entregant-los un llibre com a obsequi per tal de seguir fomentant l’hàbit de la lectura. Podeu veure els guanyadors en les imatges que acompanyen l´escrit.

Volem destacar la bona impressió que ha tingut l´alumnat d´ESO a l´hora de valorar les obres presentades. Tots els participants d’EI i EP han fet un gran esforç tant en la presentació dels dibuixos com en la qualitat dels relats. I, de la mateixa manera, felicitar l´alumnat d´ESO per la professionalitat que han demostrat durant la seva tasca com a jurats.

Altres activitats que s´han dut a terme han sigut, des d´un recital poètic amb els alumnes de 3r d’ESO a la biblioteca d´Alaior a càrrec de Jordi Odrí, a recomanacions lectores entre els alumnes de 1r d´ESO; o un Knolling literari del professorat recomanant lectures que pensam que poden engrescar els nostres alumnes.

Els grups d’educació infantil han estat treballant la llegenda de Sant Jordi amb diferents tasques: confecció d’una auca, pintar els personatges, fer roses i llibres,… Han gaudit molt de la setmana!

Com sempre, ha sigut tot un èxit. Enhorabona a tot el professorat i a l’alumnat per la feina ben feta! 

Bon Sant Jordi!