El grup de 4t d’educació infantil hem portat a terme un projecte per aprendre les lletres dels noms dels companys i companyes.

Consisteix en presentar cadascun la seva lletra a la resta, triam la primera lletra dels nostres noms.La llestra està retallada en cartró i pintada i decorada pels alumnes i les seves famílies. A mesura que les portaven a classe s’han guardat dins una capsa i cada setmana n’han tret tres a l’atzar. Un cop presentades, es van penjant dins l’aula on quedaran fins a final de urs Aprofitant aquestes presentacions es van fent diferents feines i activitats per treballar tant la identificació de les lletres com el traç de les mateixes.

A més, les presentacions es van penjant a Sallenet per compartir amb les famílies tot allò que es va fent dins el projecte. Una volta realitzades totes les presentacions de les inicials dels noms de la classe, es va completant l’abecedari que tenim dins l’aula amb noms de familiars i mascotes.

Així aconseguim un alfabet personalitzat pel grup que farem servir de referència durant els tres cursos d’infantil. D’aquesta manera els infants aprenen les lletres de l’abecedari d’una manera contextualitzada i amb referents propers la qual cosa ens assegura l’aprenentatge significatiu.