Amb l´inici d’octubre començam els apadrinaments lectors entre els cursos de 2n d’ EP i 3r d’ ESO per una banda, i 4t d’EP i 4t d’ ESO per l’ altra. La propera setmana s’iniciaran altres apadrinaments lectors, com els que farem en llengua anglesa.

Aquesta activitat, organitzada pel departament vertical de llengües, té com a objectiu fonamental generar espais d’aprenentatge que fomentin l’animació lectora i altres competències lingüístiques. A la vegada, es creen vincles afectius entre padrins i fillols que afavoreixen la convivència a la nostra escola i ens permeten treballar moltes habilitats socials.
Com que el clima acompanyava, en aquesta primera sessió, hem sortit a la porxada. Hem aprofitat per presentar-nos i conèixer un poquet més al nostre padrí/fillol. Hem parlat sobre les nostres aficions, sobre els tipus de llibres que més ens agraden i quin tipus de música solem escoltar. D’aquesta manera practicam l’ expressió oral.
A partir d’ ara ens reunirem una vegada cada mes. En aquests sessions els més petits aprofitaran per continuar amb la lectura d’ un llibre, mentre que els més grans els ajudaran amb les paraules que desconeguin i amb la redacció d’ un petit resum o un dibuix sobre el que han llegit.
En altres sessions també s’ aprofitarà l’apadrinament per a la pràctica d’estratègies lectores en veu alta, aprofitant el material del programa ELEVA o es prepararan altres activitats més lúdiques com sopes de lletres o mots encreuats.
Segur que aquestes trobades seran molt profitoses i xalarem molt tots junts!!!