Aquest curs tenim una gran novetat a les aules de 5è i 6è de Primària. Des del mes de setembre els alumnes disposen de les Tablets Samsung pel seu treball diari a l‘aula i també a casa.

La introducció d’aquests dispositius és un pas més del Pla de Competència Digital que tenim al centre, que pretén dotar als alumnes de diferents eines tecnològiques que els permetin tenir un paper més actiu en el seu aprenentatge i quedin perfectament integrades en els PLS (Programes La Salle) que aplicam al centre. Aquesta iniciativa ja va començar fa dos cursos amb la incorporació de les Tauletes tàctils Snappet a 3r i 4t de primària que aquest curs seguim utilitzant en les àrees de matemàtiques i llengües.

La tendència educativa actual ens porta a la constant incorporació de les noves tecnologies a la rutina diària de la classe. El que anomenam TAC (Tecnologies de l’Aprenentatge i la Comunicació). Les Tablets Samsung proporcionen un ventall molt ampli de recursos i activitats, tant pels alumnes com pels mestres i, és per això, que han estat l’aposta del nostre Equip Directiu per aquest curs.

Cada un dels nostres alumnes disposa d’una tauleta tàctil que utilitzen a l’escola i a casa. L’aprenentatge i el treball de la competència digital és constant, ja sigui a través de continguts propis de les àrees mitjançant gamificacions, aplicacions de jocs, qüestionaris, fitxes, notes… com d’organització i planificació dels materials, recursos i activitats de que es disposa, a través de comptes de correu, arxius al nigul…

Per altra banda, les tauletes els permeten fer les seves pròpies recerques, treballar cooperativament amb els seus companys d’equip i crear dissenys i documents propis. Això els fa més partícips del seu aprenentatge i aconsegueix un objectiu molt important per a nosaltres, que cada alumne/a treballant al seu ritme pugui alhora treballar amb els seus companys/es en clau cooperativa.

En aquests inicis de curs els alumnes es mostren encantats i molt motivats. Per a ells és una eina innovadora, que fomenta la seva creativitat, el constant descobriment i l’aprenentatge que això suposa. Pel professorat suposa un seguiment i control exhaustiu del progrés de l’alumne i una major personalització dels seus aprenentatges.