Les condicions actuals de la pandèmia ens han permès recuperar enguany una tradició al nostre centre organitzada des del departament vertical de ciències: la participació en les Proves Cangur.

Aquestes proves de competència lògic-matemàtica es celebren a diferents països del món el tercer dijous del mes de març i suposen un esdeveniment que a les Illes Balears implica a molts de centres educatius i que està coordinat per la Societat Balear de Matemàtiques. Aquest curs serà la 22ena edició a la nostra Comunitat Autònoma.

La Salle Alaior hi participarà amb l’alumnat de cinquè i sisè de primària i amb els quatre cursos de secundària.

Pels alumnes de tercer i quart d’ESO la prova és un concurs oficial. Així tindran una hora i quart per cercar la resposta més adient a un test de 30 reptes matemàtics i els seus fulls de respostes seran entregats a la Seu Universitària d’ Alaior de la UIB per a la seva correcció.

La resta de cursos ho fan a nivell intern i les seves proves són corregides pel professorat del centre. Hi participa el grup en la seva totalitat i des de fa més de 15 anys es planteja com una activitat lúdica dins de la matèria de matemàtiques.

El nostre objectiu principal és fomentar la curiositat i la motivació vers el desenvolupament de la competència matemàtica. I ho feim amb una celebració, una festa de les matemàtiques.

Esperam que tots gaudiu de l’experiència!

Departament vertical de ciències