Aquest és el nom d’un projecte de la Conselleria de Salut, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, que té com a objectiu divulgar les maniobres de reanimació cardiopulmonar entre la població escolar. El nostre centre és un dels que a Menorca si ha adherit.

En la primera fase del programa, els professors de secundària de biologia i educació física van rebre una formació presencial de la mà d’una professional de l’equip d’emergències del SAMU 061, na Marga a qui agraïm la seva bona predisposició. En aquesta ocasió van ser els professors Lluís i Sandra els que van rebre el curs.La finalitat de tot és això és transferir a l’alumnat de secundària aquesta informació i les mesures que cal prendre en cas de trobar-nos en una situació d’emergència, tant a l’escola com en les nostres vides personals.

És per això que, abans de Setmana Santa, es van organitzar tres sessions de taller de primers auxilis i emergències mèdiques pels grups de primer i segon d’ESO. Es van practicar la cadena de supervivència, la posició lateral de seguretat i les de reanimació cardiopulmonar, entre d’altres.

Els alumnes es van mostrar molt motivats i participatius i en aquest tercer trimestre està previst fer alguna activitat més relacionada amb tot això.

L’educació per a la salut i els protocols a seguir en el cas de trobar-nos en situacions d’accident o emergència mèdica, són una inquietud que tenim al centre en el nostre projecte educatiu des de fa molt de temps. De fet, fa més de quinze anys que cada curs fem amb el grup de tercer d’ESO el taller de Salut jove de primers auxilis. El trobem fonamental per contribuir a la conscienciació de l’alumnat i a la seva formació integral com a ciutadans socialment actius i implicats.

Aquest taller, però, era una activitat puntual que es realitzava des de les matèries de biologia i educació física a tercer d’ESO. Ara, aquest nou programa de conselleria ens permet incloure de forma més sistemàtica i ampliada a tots els cursos aquesta formació que considerem vital per a totes les persones. Esperem que la proposta que s’ha iniciat aquest curs tingui continuïtat en els propers.

Tant de bo, des de l’escola puguem contribuir i ser transmissors dels valors de solidaritat, empatia i ajuda que hi ha al darrere de tallers com aquests que ens fan més humans i socialment compromesos.