Cada curs les escoles celebram la Diada de la No Violència Escolar i la Pau (DENIP) el 30 de gener, recordant el dia de la mort de Mahatma Gandhi, figura clau de la lluita pacífica contra la violència.

Tots els anys es programa també un acte conjunt que, en aquesta ocasió, no podrem celebrar per les circumstàncies que vivim. És per això que per mantenir la verticalitat del projecte, hem triat un fil conductor comú que ha estat la cançó “Imagine” de John Lennon.

Cada classe ha deixat volar la seva imaginació per reflexionar al voltant del seu contingut i de valors com la tolerància, la igualtat, la solidaritat o el pacifisme. Aquestes reflexions i idees les hem plasmades de manera plàstica mitjançant diverses tècniques: papiroflèxia, dibuixos, símbols de la pau, coloms, mans… que hem emprat per decorar aules i passadissos.

A les classes d’anglès s’ha aprofitat la versió original de la cançó per treballar diferents temàtiques relacionades. Els de 1r d’ESO van ser els encarregats d’adornar l’ English Corner del passadís. Van fer un pòster en forma de colom a on van plasmar diferents paraules en anglès relacionades amb la pau. Tampoc hi podia faltar la lletra de la cançó de Imagine.

En tant que no podíem celebrar un acte conjunt, s’ha muntat un vídeo que recull les tasques i que ha estat la reflexió del matí que han realitzat tots els grups. Podeu veure el vídeo en aquest enllaç:

Desitjam que aquestes activitats fomentin en els nostres alumnes els valors que es desprenen de la nostra essència lasal·liana i del Caràcter Propi del centre.

“Imagine all the people living life in peace. You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one. I hope someday you’ll join us, and the world will be as one.” John Lennon