Com podeu veure, aquest any, s’han fet activitats molt variades per celebrar la festa del llibre. Des de donar a conèixer i representar la llegenda de Sant Jordi, contar quins són els contes/ llibres preferits dels nostres alumnes, treballar la poesia entre petits i més grans d’una manera molt original, aprofitar per estudiar els rodolins, endevinalles i embarbussaments, elaborar punts de llibre, convertir-se en escriptors de còmics, fer un taller de creació de microrelats fent venir un escriptor a la classe, o realitzar un taller de cal·ligrafia amb ploma. Tot ha estat molt interessant i estem segurs que contribuirà a inculcar l’amor per la lectura entre els nostres alumnes.

Aquí teniu amb més detall el que ha fet cada classe juntament amb unes quantes fotos de cada activitat.

Infantil 3 anys:

La classe de 3 anys hem treballat la Llegenda de St. Jordi. S’ha fet feina amb els personatges de la llegenda: St. Jordi, el drac, la princesa,….i no podia faltar la rosa vermella. També s’ha representat la història en làmines i ens l’hem apresa per escenes, de manera que en grups cooperatius després la poguéssim contar i representar  als nostres companys. Aquest petit projecte ens ha fet sentir que érem un noble cavaller, princeses i, en alguns moments, tots hem estat un ferotge drac verd i dolent que es volia menjar a la gent.!! Visca St. Jordi!!

Infantil 4 anys:

Els fiets i fietes de l’aula dels núvols hem celebrat el dia del llibre a partir de la llegenda de Sant Jordi, hem elaborat un llibret amb una rosa i el cavaller com salva la princesa del drac. Per altra banda, hem parlat de la importància dels contes i cada alumne ens ha contat un conte preparat des de casa i n’hem fet un mural d’exposició a partir d’equips cooperatius. Entre tots la feina ha estat compartida i més fàcil. Cada llibre és un somni.

Infantil 5 anys – 3r Primària:

Les classes de 6è d’infantil i de 3r de Primària hem aprofitat que treballàvem la poesia per portar a terme una nova experiència  conjunta que ha resultat molt interessant i satisfactòria.

Cada grup ha treballat prèviament aquest tema i posteriorment ens hem ajuntat per portar a terme aquest apadrinament. Així, els alumnes de 3r han anat a l’aula dels petits per crear unes rajoles poètiques. Aquesta activitat consisteix que a partir d’una imatge mostrem quatre maneres diferents de parlar sobre ella: definició del diccionari, definició dels companys d’altres cursos, endevinalla i poesia. Una altra activitat conjunta ha consistit en què els grans han inventat una poesia en petits grups i els d’Infantil les han il·lustrades. 

Per últim, hem realitzat una posada en comú mostrant totes les feines acabades. Tot això està exposat al passadís d’Infantil.

Ha sigut una experiència d’allò més enriquidora i recomanable!

1r i 2n Primària:

 

Els alumnes de 1r i 2n curs de Primària aquest any hem estat preparant unes feinetes sobre “els rodolins”, “les endevinalles” i “els embarbussaments”.

També hem elaborat uns punts de llibre molt originals per les nostres agendes i llibres de lectura. 

El dia que vam fer la trobada conjunta vam mostrar tot el que havíem fet als nostres companys i en acabar ens vam intercanviar les feines per tenir-les exposades dins la classe. 

Ha estat una activitat molt divertida on tots han col·laborat i s’ho han passat molt bé.

 

4t Primària:

Durant la setmana del llibre, els alumnes de 4t de Primària s’han convertit en autors i escriptors de còmics. No ha estat una feina fàcil, tot i que el treball en equip cooperatiu ha propiciat una gran quantitat d’idees originals i creatives. Cada alumne/a ha estat partícip actiu en la feina diària.

Després de la setmana de feina, els grups han exposat i llegit els seus còmics a la resta de companys/es.

 

5è Primària:

Els alumnes de 5è han volgut celebrar el dia del llibre realitzant un punt de llibre per a intercanviar-lo amb un altre company. Cada un dels punts és diferent, i conté una frase relacionada amb la lectura, plasmant així la passió que cada fillet sent. Una vegada els han acabat de decorar, els han plastificat. Hi han posat molta il·lusió i han gaudit molt durant tot el procés de creació. Estam segurs que cada punt de llibre serà un bon company d’aventures literàries durant molts d’anys.

1r i 2n ESO:

Enguany, les classes de 1r i 2n d’ESO han tingut la sort de rebre la visita de l’escriptor Josep Masanés. En primer lloc, en Josep els ha explicat quin ha sigut el seu procés per arribar a ser el que és ara. Després de fer-li algunes preguntes, els ha donat unes petites pautes sobre com escriure un microrelat. Seguidament, els alumnes han posat en pràctica els consells que els ha donat i han començat a redactar un petit conte. N’ha sortit algun de ben guapo! Finalment, agraint la seva visita, li hem regalat una targeta molt original amb fotografies de les portades dels seus llibres. Li ha encantat!

3r i 4t ESO:

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO han fet un taller de cal·ligrafia amb ploma d’au. Primer   n’ Isabel, la persona encarregada del taller, ens va ensenyar a escriure l’abecedari amb ploma d’au i després amb una de ferro. Vam poder comprovar que escriure amb ploma no és gens senzill i ens vam fer una idea sobre el treball tan minuciós que tenien els escribes en temps antics.

 

Com sempre, ha sigut tot un èxit! Enhorabona a tots els professors/es i alumnes per la feina ben feta!