Els alumnes de quart han visitat el Centre BIT per participar del taller de Salut Jove Les feines del futur: el món laboral després de la quarta revolució industrial. Allà, ens ha rebut na Carme Crespo, responsable del Centre i ens ha fet una introducció explicant-nos que aquest centre, impulsat pel Govern de les Illes Balears, té l’objectiu de servir de plataforma per implantar i desenvolupar projectes innovadors per a iniciatives emprenedores empresarials de base tecnològica. 

Amb la seva presentació ens ha fet conscients com la tecnologia ha modificat la manera en que entenem el treball assalariat així com les noves professions que poden sorgir en el futur pròxim associades a la revolució industrial 4.0. Hem de tenir present, que el moment canviant el qual estem vivint, hi haurà aspectes com l’automatització, la intel·ligència artificial o la robòtica que marcaran les noves professions i ho hem estat analitzant. 

A més, ens hem adonat del gran ventall d’oportunitats que obren les noves tecnologies de cara al nostre futur, que existeix la possibilitat de crear un projecte propi com a sortida professional i com l’actitud personal, esdevé prioritària de cara a l’èxit de qualsevol projecte.

Després de la xerrada, normalment visitàvem les dependències del centre, però aquest any a causa de les restriccions per la pandèmia no ho hem pogut fer. Una llàstima, ja que podíem conèixer de primera mà exemples d’empreses emprenedores ubicades al centre Bit. 

Tot i açò, ha estat una visita ben interessant, que ens ha servit de complement perfecte a la matèria d’Iniciativa a l’activitat emprenedora i empresarial, la qual estem cursant com a optativa.

Alumnes de 4t d’ESO