Aquesta setmana els alumnes de 4t d’ESO han participat a un taller sobre suport vital bàsic impartit per n’Eva, infermera de la Consulta Jove del nostre centre.

La intenció és preparar a l’alumnat per intervenir de manera segura davant d’algú que ha tingut un incident de salut capacitant-lo per saber actuar.

Per mitjà d’aquest curs els alumnes han aprés a realitzar el suport vital bàsic (RCP) en pacients amb aturada cardiorespiratòria que ho requereixin i en cas de necessitat aplicar el desfibril·lador extern automàtic (DEA)  en pacients amb aturada cardiorespiratòria que ho requereixin.

També ens han explicat com com actuar en el cas de trobar-nos amb  cas una obstrucció total de les vies respiratòries, en la qual l’afectat perd la capacitat de parlar, tossir o respirar, fent la maniobra de Heimlich. 

Creiem que aquestes formacions són molt interessants ja que és responsabilitat de tots saber com actuar en cas d’emergència, aportant-nos els coneixements bàsics, les habilitats i la seguretat imprescindibles per ajudar a qui ens envolta i que ens ajudin quan més ho necessitem. És per això que el nostre centre s’ha adherit també al programa de la conselleria “RCP a l’escola” i els alumnes de la resta de cursos de secundària han rebut també aquesta formació durant el curs.

Des de l’escola col·laboram per ser espai de difusió de les mesures bàsiques d’atenció que hem de conèixer els ciutadans per saber actuar davant situacions d’emergència mèdica.