Aquest matí els alumnes de 3r i 4t d’ESO han tingut un taller de prevenció d’abusos sexuals finançat per l’Ajuntament d’Alaior i conduit per les especialistes de la Fundació RANA. El passat mes de juliol el claustre de professorat de La Salle Alaior ja va rebre formació per part d’aquesta associació que lluita per la prevenció dels casos de maltractament i abús a infants.

Els tallers han estat de dues hores per a cada curs. Les encarregades d’explicar-ho han tractat temes com el sexting, el grooming, hàbits de sexualitat saludable i ho han exemplificat tot amb vídeos i dinàmiques sobre el tema, com per exemple una en la que es treballaven frases per aprendre a dir “no”.

Dues alumnes de 3r ho expliquen així: “Esta mañana han venido a darnos una charla sobre los abusos sexuales infantiles que según una estadística sufren un 20% de la población. Ha sido un taller muy dinámico ya que nos han permitido interactuar mediante juegos y preguntas. El tema ha sido interesante dado que es un tabú y así se le ha dado visibilidad. Han tratado muchos aspectos como el sexting y al hablar de ello se ha tocado también el tema de las nuevas tecnologías y sus peligros”.