La passada setmana els alumnes de tercer d’ESO vam rebre la visita de’n Jordi Mier i en David Llopis, tècnics d’emergències sanitàries que ens van venir a fer un taller de primers auxilis. Com que ens trobam en semipresencialitat, el taller es va celebrar dos dies consecutius, un per a cada grup.

En David i en Jordi ens van explicar que l’atenció que rebrà una persona durant els primers minuts d’una emergència mèdica és fonamental per augmentar les seves possibilitats de supervivència. I és en aquest interval de temps que passarà fins que arribin els sanitaris, en el que tots nosaltres tenim un paper fonamental i el taller ens va donar les eines bàsiques per saber com actuar.

Ens va quedar clar que la Conducta PAS, de les sigles en castellà “Protegir- Avisar- Socorrer” era una manera senzilla de saber les passes a seguir. Primer ens assegurarem de Protegir-nos, a noltros mateixos i la persona que està patint l’emergència mèdica. Després avisarem per telèfon, al 112. En aquest punt, van insistir molt en intentar mantenir la serenor per poder donar indicacions del lloc on ens trobam que siguin clares per peremetre que l’ambulància arribi sense dificultats.

I una volta fet això, examinarem a la persona i aplicarem els primers auxilis que ens han explicat segons es tracti d’una ferida, un traumatisme, una aturada cardiorespiratòria…

Finalment, el taller també ha tingut una part pràctica. Cadascun de nosaltres teníem un model humà que ens ha servit per assajar la RCP (reanimació cardiopulmonar).

Ha estat un taller interessant i molt profitós. Gràcies Jordi i David per la vostra dedicació.