Tots els cursos de Secundària, han participat al llarg de tot aquest mati d’unes xerrades amb la Guàrdia Civil Tutora, Paula Costa. Els alumnes de primer i segon han assistit a un taller sobre els riscos de seguretat associats a les noves tecnologies i ús de xarxes socials, mentre que els alumnes de tercer i quart, n’han realitzat un al voltant de la prevenció davant dels riscos derivats del consum de drogues. 

Aquestes activitats estan emmarcades dins el programa que té la Guàrdia Civil per respondre de manera coordinada amb els centre educatius a les qüestions relacionades amb la seguretat de menors i joves a l’escola i el seu entorn i donar a conèixer, tant al professorat com als alumnes, els recursos disponibles per a la protecció de víctimes en matèries tan rellevants com són l’assetjament escolar, la violència sobre la dona, la xenofòbia o els riscos associats a l’ús d’Internet.

D’una manera molt dinàmica i clara, la Paula ens ha fet reflexionar sobre aquest temes. Les seves explicacions, ens han permès ordenar idees, formar-nos una opinió i adonar-nos de que, moltes vegades, és complicat definir o classificar certs conceptes.

Agraïm a na Paula el seu tracte proper, el seu dinamisme i tots els consells i informacions que ens ha donat, que segur ens seran molt profitosos.