Aquest curs, per celebrar el Dia de la Pau hem començat a treballar la temàtica que continuarem per la Setmana del Llibre. Des de principi de curs es va acordar que les “novel·les d’aventures” serien l’eix principal d’aquestes dues celebracions, aprofitant que enguany es celebra el tri centenari de la primera publicació de la novel·la Robinson Crusoe, de Daniel Defoe, considerada la primera en anglès de tota una sèrie de novel·les d’aventures.

D’aquesta manera, el Dia de la Pau l’hem enfocat cap a buscar quins valors sobre la Pau ens mostren alguns dels personatges de novel·les d’aventures. Les obres escollides van ser: La volta al món en 80 dies, de Jules Verne (Infantil), 20.000 llegües de viatge submarí, de Jules Verne (1r i 2n Primària), El màgic d’Oz, de Lyman Frank Baum (3r i 4t Primària), Les aventures de Tom Sawyer, de Mark Twain (5è i 6è Primària), i Robinson Crusoe, de Daniel Defoe (Secundària).

Avui, tots els alumnes i professors, ens hem reunit a Sant Diego per posar en comú el resultat del que s’ha treballat aquests dies. Així, mentre es mostrava un Power Point amb els murals confeccionats, una representació de cada curs/cicle, ha mostrat les conclusions a les que ha arribat. Infantil ha pujat a l’escenari  amb cartells de banderes de molts països i han dit la paraula “Pau” en diferents llengües. Els altres cursos ens han resumit en un petit manifest, les ensenyances que, a partir de llibres antics, podem aplicar a avui si volem aconseguir la Pau al món.

A les intervencions dels diferents cursos s’han anat combinant missatges en castellà, en català i en anglès. Per acabar, hem escoltat i cantat la cançó Imagine de John Lennon per relacionar-ho tot amb el lema de La Salle d’enguany, “Imagina”.

L’acte, com era d’esperar, ha sigut tot un èxit! I, per suposat, volem donar l’enhorabona a tot l’alumnat i professorat implicat per la feina ben feta. Ara toca continuar aprofundint en cadascuna d’aquestes obres durant la Setmana del Llibre.

Perquè, com va dir Leonardo d’Argensola: “Els llibres han guanyat més batalles que les armes”. Tant de bo la Pau que imaginam es pugui aconseguir algun dia!

Departament Vertical de Llengües i de Pastoral.