Els alumnes de quart hem anat de sortida. Ben prest hem partit cap a Es Castell amb la incertesa del temps, que finalment tot i el fred que feia ens ha respectat. 

Primer de tot, ens hem dirigit al castell de Sant Felip. Allà ens esperava en Fernando, que ha estat el nostre guia en aquesta visita i ens ha sabut transmetre de forma clara, propera i amb molt d’entusiasme com era aquesta  fortificació que es va alçar a mitjan segle XVI. 

Durant les successives dominacions britàniques el castell es va anar ampliant i modificant, fins que Carles III en va ordenar la demolició. A la superfície encara hi queden restes, però el més impressionant d’aquesta visita es troba sota terra: diversos nivells de galeries subterrànies realitzades per espanyols i anglesos en les seves diferents ocupacions que nosaltres hem tingut la oportunitat de visitar. 

Després del recorregut hem tingut temps per berenar i recuperar forces amb unes vistes magnífiques del port de Maó. Seguidament hem fet una caminadeta fins Es Castell per visitar el Museu Militar, ubicat a l’antiga caserna de Calacorp, edifici aixecat el 1771 pels britànics. Allà ens ha rebut el director del museu, el tinent coronell Francisco Javier Bartol. Després d’una introducció hem fet un recorregut per diferents sales on s’exposa la història militar de Menorca, des de l’antiguitat fins als nostres dies. Finalment ens hem dirigit a la planta baixa, on hem visitat un refugi antiaeri de la Guerra Civil. La veritat és que ens ha sorprès i ha estat una visita força interessant.

Així idò, i després de gaudir de les anècdotes i curiositats que ens ha explicat, hem tornat cap a l’escola. Ha estat un dia ben interessant que ens ha permès complementar la informació d’Història que havíem treballat en el primer tema. 

CatalàEnglishEspañol