Avui els alumnes de quart hem anat de sortida visitant dos llocs que formen part del llegat històric britànic de la nostra illa, com són el Museu Militar i Sant Felip.

Primer de tot, ens hem dirigit a Es Castell per visitar el Museu Militar, ubicat a l’antiga caserna de Calacorp, edifici aixecat el 1771 pels britànics. Allà ens ha rebut el director del museu, el tinent coronell Francisco Javier Bartol, però ha estat na Blanca la que ens ha acompanyat en el recorregut per les diferents sales on s’exposa la història militar de Menorca, des de l’antiguitat fins als nostres dies. Finalment ens hem dirigit a la planta baixa, on hem visitat un refugi antiaeri de la Guerra Civil. La veritat és que ens ha sorprès i ha estat una visita força interessant.

Seguidament hem fet una caminadeta fins Sant Felip. Allà ens esperava en Fernando, que ha estat el nostre magnífic guia en aquesta visita i ens ha sabut transmetre de forma clara, propera i amb molt d’entusiasme com era aquesta fortificació que es va alçar a mitjan segle XVI. Durant les successives dominacions britàniques el castell es va anar ampliant i modificant, fins que Carles III en va ordenar la demolició.


A la superfície encara hi queden restes, però el més impressionant d’aquesta visita es troba sota terra: diversos nivells de galeries subterrànies realitzades per espanyols i anglesos en les seves diferents ocupacions que nosaltres hem tingut l’ oportunitat de visitar. Així idò, i després de gaudir de les anècdotes i curiositats que ens ha explicat, hem tornat cap a l’escola. Ha estat un dia ben interessant que ens ha permès complementar la informació d’Història que havíem treballat en el primer tema.